74

Parats kurstilbud

Grunnopplæringen av tillitsvalgte i Parat består av tre trinn. I tillegg kan tillitsvalgte delta på fordypningskurs innenfor ulike emner og høgskolekurs som gir studiepoeng. I 2016 deltok nesten 600 tillitsvalgte på ulike kurs, noe som tilsvarer omtrent 1800 elevdager.

Av: Lill Fischer, foto: Tove Løhne

Trinnopplæringen skal gjøre tillitsvalgte kjent med Parat og tillitsvalgtrollen, i tillegg til å gi grunnleggende kunnskap om lov og avtaleverk i norsk arbeidsliv.

Interne og eksterne kurstilbud
Fordypningskursene som tilbys er innenfor emner som forhandlingsteknikk, kommunikasjon- og presentasjonsteknikk, retorikk, konflikthåndtering, arbeidstid, omstillinger og nedbemanninger. I tillegg er det kurs for ansatte i tilsettingsråd. Høgskolekursene gjennomføres i samarbeid med Høgskolen i Sørøst-Norge og kan gi et årsstudium for tillitsvalgte, der dette året, som totalt gir 60 studiepoeng, kan inngå som en del av en bachelorgrad.

Parat-leder Hans-Erik Skjæggerud sier god opplæring er helt avgjørende for en organisasjon som ønsker å ha de beste tillitsvalgte. – Ut fra de tilbakemeldingene jeg mottar, er tillitsvalgte godt fornøyd med tilbudet de får, men vi vurderer fortløpende nye tilbud til medlemmer og tillitsvalgte. I tiden fremover vil vi også tilby enklere og raskere opplæring gjennom nettmøter og kursvideoer, sier han.

75

 

 

 

 

 

Share Button